Bel Cante – Theatrale muziekvoorstelling – “Oorlog en Vrede”

Op weg naar vrede en liefde

Dit jaar is er gekozen voor het thema oorlog en vrede naar aanleiding van onze huidige tijd en het beroemde boek van de Russische schrijver Tolstoi en de gelijknamige film met Audrey Hepburn en Mel Ferror. Altijd heb ik ademloos geluisterd naar de verhalen van mijn beide oma’s over de oorlog en hun geweldige troost die ze uit hun muziek haalden. Hieruit ontstond mijn muziekkeuze.

De teksten voor dit programma bieden veel troost door de muziek van Robert Schumann, Kurt Weill en anderen. Oorlogsheldinnen als Marlène Dietrich en hun liederen die de weerzinwekkendheid van de oorlog weergeven gaven voeding aan de acteurs en muzikanten om hierop toneelteksten te maken om de liederen te ondersteunen. Het programma neemt u mee in een vogelvlucht vanaf 1500 tot de huidige tijd in 6 talen.

Paola Tuin: zang en regie
Niek van der Meij: op de vleugel
Cor van der Plas: stem en toneel
Rik van Boeckel: percussie en toneel

Componisten: Dessau, Eisler, Weill, Gershwin, Schumann, Stenhammer en anderen, & liederen van Federico García Lorca.

Aanvang: Zaterdag 4 mei, 15:55 uur – 18:00 uur (inloop 15:30)
Organisatie: Bel Cante, paolatuin@gmail.com
Locatie: Universel Mural Hassil
Meer informatie: paolatuin@gmail.com
Kosten: € 15,- contant aan de zaal