De Universel zoekt vele nieuwe vrijwilligers!

De Universel is er voor allen die zich geïnspireerd voelen door de boodschap van liefde, harmonie en schoonheid. Een boodschap die in deze tijd van polarisatie nog belangrijker is dan ooit. De Universel is bij uitstek de plek om deze universele boodschap uit te dragen. Daarom willen we veel vaker open zijn dan tot nog toe . Wij willen vanaf dit najaar de Universel minstens 4 dagdelen per week open stellen. Dat kan alleen als we vele nieuwe vrijwilligers krijgen die een dagdeel per week of eens per 2 weken willen meehelpen om mensen te ontvangen. We krijgen nieuwe grote folders in 3 talen die helder uitleggen wat er te zien is, iedereen kan meedoen. Interesse om ook mee te helpen? Meld je dan snel aan via: info@universel.nl

Actie “Universel energie-neutraal” van start

Het bestuur heeft besloten tot de actie “Help mee de Universel energie-neutraal te maken”. De actie gaat van start met een mailing aan alle leden van alle soefi-organisaties, een folder in het tijdschrift Soefigedachten en nog veel meer acties om samen ervoor te zorgen dat we de Universel het komende jaar energie-neutraal kunnen maken. Een heel belangrijke actie, noodzakelijk in een van dure energie terwijl we de Universel juist vaker willen openstellen. Wij hopen en verwachten dat iedereen meedoet. Kijk snel op de pagina Help Mee!

Beleidsplan

De Universel is dé ontmoetingsplaats voor een ieder die zoekt naar spiritualiteit, verbinding en verdieping. Gelegen op een unieke locatie biedt het een thuis voor alle geloven en is het een plek waar zingeving, cultuur en natuur een vanzelfsprekende verbinding aangaan. Het doel is om de Universel veel zichtbaarder te maken. Met Universele Erediensten en symposia over zingeving en over onderwerpen die alle mensen aangaan zoals de klimaatcrisis, natuur en biodiversiteit.

Download hier het beleidsplan en geef u meteen ook op voor onze nieuwsbrief.

Viering 100 jaar ‘Murad Hassil’

Op 25 september vierden wij samen met alle soefi organisaties het feit dat 100 jaar geleden hier in de duinen van Katwijk Hazrat Inayat Khan zijn allesomvattende ervaring had. We vierden ook het 50 jarig bestaan van de Universel, dat door corona niet in 2020 gevierd kon worden. Het was een prachtige viering met veel muziek, waar de Pirs van alle universele soefi organisaties aan deelnamen. Het werd online uitgezonden, wereldwijd keken vele honderden mensen mee. We kregen veel enthousiaste reacties uit alle werelddelen.

U kunt de uitzending hier terugkijken op ons YouTube kanaal

Uitstekend artikel op de site “Geschiedenis van Zuid-Holland”:

Een soefitempel in de duinen: De Universel Murad Hassil in Katwijk aan Zee

Ingrid van der Vlis
12 april 2022

Je waant je even in een ander land als je al wandelend door de Katwijkse duinen een glanzende koepel uit het zand ziet oprijzen. Iets hoger dan de omgeving, een beetje in een duinpan verscholen ligt daar de Universel, een traditionele vierkante tempel – naar het model van de Taj Mahal. Een complex dat in 1970 de deuren opende voor de soefibeweging die al sinds de jaren twintig interesse genoot in Nederland.

https://geschiedenisvanzuidholland.nl/verhalen/verhalen/de-universel-murad-hassil-in-katwijk-aan-zee/