Locatie voor Inspirerende bijeenkomsten

Uw bijeenkomst op een inspirerende plek? Wat dacht u van de Universel? Prominent gelegen op een duintop, met prachtig uitzicht op de Katwijkse duinen en de Noordzee. Het is een gebouw met unieke architectonische kenmerken en staat dan ook op de gemeentelijke monumentenlijst. De Universel biedt niet alleen een markante locatie voor uw bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld het sluiten van een huwelijk. Het gebouw straalt ook van binnen een spirituele sfeer uit die uitnodigt tot verstilling waardoor iedere bijeenkomst een extra toevoeging krijgt. Als uw activiteit past bij de sfeer van liefde, harmonie en schoonheid die wij koesteren, kunt u de Universel huren, net als het fraai gelegen bijbehorende Wakilhuis in de duinen waar faciliteiten zijn voor lunch en diner.

Tempelzaal
Tempelzaal

Faciliteiten

U kunt alleen de grote zaal afhuren (de zaal is 13 x 13 meter en heeft een capaciteit voor maximaal 120 personen). Ook de daarnaast gelegen kapel is beschikbaar (maximaal 10 personen – zie foto) en het bijgebouw in de duinen met faciliteiten voor lunch, diner enz. Dit theehuis (‘Wakilhuis’) met buitenterras heeft een binnencapaciteit van 50 personen, naast een groot terras. De drie ruimtes kunnen ook afzonderlijk worden gehuurd.

De sfeervolle grote zaal van de Universel heeft een prima akoestiek voor muziekuitvoeringen en discussiebijeenkomsten, beschikt over een prima geluidsinstallatie, lichtinstallatie en een professionele sterke beamer met groot projectiescherm. Bij mooi weer kunnen activiteiten buiten plaatsvinden in het open lucht amfitheater, dat in een duinhelling is opgenomen met een klein buitenpodium. Het uitgestrekte terrein biedt ook alle ruimte en privacy voor individuele meditatieve oefeningen.

Standaard in de prijs inbegrepen zijn het gebruik van wifi, microfoons en flipover. Voor gebruik van de professionele beamer dient separaat een prijs te worden afgesproken. Ook kan gebruik gemaakt worden van de catering faciliteiten van het wakilhuis. Catering is niet inbegrepen.

Meer informatie: Prijslijst verhuur | Voorwaarden en verhuurprotocol

Wilt u een optie nemen? Bel dan 06 4265 1155 of stuur een email aan info@universel.nl

Kapel

Bereikbaarheid en overnachting

Op het terrein zelf kan niet overnacht worden maar Katwijk beschikt over ruime mogelijkheden, in alle prijsklassen, binnen loopafstand. Naast de tempel is in het zomerseizoen een camping geopend.

Parkeerplaatsen zijn in de directe nabijheid ruimschoots voorhanden, zie voor de tarieven: katwijk.nl. Op 5 min. lopen is er vaak gratis parkeergelegenheid te vinden bij de sportvelden (bij de laatste rotonde links).

Een bushalte bevindt zich op loopafstand.
Het terrein en de gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Adres van de Universel:
Zuidduinseweg 7
2225JS Katwijk

Informatie over mogelijkheden voor overnachting:
VVV Katwijk
vvvkatwijk.nl
tel: 0900-2222333

Informatie over Camping Zuidduinen:
zuidduinen.nl
tel. 071-4014750

Amfitheater

Rondleidingen

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen met bezoek aan de duinvallei en uitleg over het soefisme en de universele erediensten die in de Universel worden gehouden. Het is aan te bevelen om dit tijdig aan te vragen, er moet een vrijwilliger gezocht worden om de rondleiding te doen. Na een eredienst kan over het algemeen ook toelichting gegeven worden over soefisme en de Universel.

Altaar