Informele dienst

Een Informele dienst kan worden gehouden ter vervanging van een Universele Eredienst. In diverse soeficentra in ons land bestaat de mogelijkheid zo’n dienst te bezoeken. Veel mensen vinden het prettig om op een informele manier samen te komen en een aantal mensen kunnen daadwerkelijk deelnemen aan deze vorm van eredienst. In deze dienst worden niet, zoals bij een Universele Eredienst, kaarsen aangestoken van de diverse wereldreligies. De deelnemers aan deze vorm van eredienst zitten in een kring, er staat in het midden een tafeltje met daarop een brandende kaars, een vaas met bloemen en, indien gewenst, kan er wierook worden gebrand. Deze Informele Dienst wordt geleid door een cherag (lichtdrager). Vóór aanvang van deze dienst worden er mensen uitgezocht die gevraagd worden of zij een korte tekst willen lezen uit de Heilige Geschriften die zijn uitgezocht door de cherag die de Informele dienst leidt en de toespraak houdt. De teksten uit de Heilige Geschriften hebben betrekking op deze toespraak. Ook worden er mensen gevraagd om de gebeden Saum en Salat te zeggen. De dienst is vrij toegankelijk voor iedereen.

Aanvang: Zondag 7 mei om 11:00 uur
Spreker: Jamila Betten
Organisatie: Soefi Beweging Nederland – Centrum Katwijk
Locatie: Universel Murad Hassil
Info: anandapriem@xs4all.nl
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig