“De Weg” – vertelconcert met Ekaterina Levental

Ekaterina Levental

De Weg – vertelconcert “indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste”

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij met haar familie heeft afgelegd.
Een weg die begint in Oekraïne, bij haar Joodse oma. Vanuit Tasjkent, Centraal-Azië, via Israël en diverse Europese landen komt Ekaterina uiteindelijk in Nederland aan.
In deze indrukwekkende voorstelling deelt Ekaterina openhartig haar ervaringen als kind in een migrantengezin. Afwijzing, verlies en onmacht, gezien door de ogen van een opgroeiende tiener.
“Ik ben zó niets op deze aarde… Ik zal er alles aan doen om iemand te mogen worden. ”

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar Joodse afkomst, en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Over haar zoektocht naar een ander leven, zoals ze dat kende uit het theater van haar jeugd. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop.

De Weg is een persoonlijk en waardevol verhaal, waarin de kwetsbaarheid en de hoop voor iedereen herkenbaar worden.
Een pareltje. Zo mogen we deze productie gerust noemen.

Ekaterina studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam.
Voor beide behaalde zij met cum laude haar masterdiploma. Ekaterina is naast harpiste ook operazangeres en theaterperformer.

De Weg is een productie van LEKS compagnie.
www.leks.nu

Aanvang: Zondag 5 mei, 15:30 uur – 16:45 uur
Organisatie: Jet Parlevliet, jet@jetenzo.nl
Locatie: Universel Mural Hassil
Aanmelden: Koop hier je tickets.
Kosten: € 20,-