PeaceConcerts: Farid Sheek, Rasha Vrede & Danail Moazeni

PeaceConcerts organiseert concerten op bijzondere locaties, met musici die zich vooral richten op mystieke, devotionele, meditatieve en kunstzinnige muziek uit alle culturen.

Dit unieke gelegenheidsconcert met topmuzikanten Farid Sheek, Danial Moazeni en danseres Rasha Vrede vindt plaats in de Sufitempel Katwijk.

Farid Sheek:
(Isfahan, 1994) is een Iraans-Nederlandse componist en percussionist[1]. In 2015 componeerde Sheek de muziek voor de film Dance Iranian Style[2], die werd genomineerd voor het NFF en het New York Film Festival[3]. Twee jaar later, in 2017, richtte Sheek zijn eigen bedrijf ‘Arta Events’ op. Hij werkte samen met grote namen als het Residentie Orkest, Maya Fridman en Rana Gorgani en speelde in verschillende concertzalen in Nederland, waaronder De Doelen[4] en de Schouwburg in Rotterdam. Sheek trad ook op in verschillende Europese steden. Anno 2020 staat Sheek bekend als professioneel uitvoerend componist. Hij streeft ernaar verschillende genres te combineren, van klassiek tot pop en van traditionele Iraanse klanken tot moderne westerse invloeden. Hij werkt aan verschillende projecten samen met Maya Fridman (cello) en Mohsen Masoumi (opera). Sinds kort speelt hij ook voor het Nederlandse koningshuis.

Rasha Vrede:
Door zowel in het Midden-Oosten als in Europa te wonen en internationaal te reizen, heeft Rasha veel rijke mogelijkheden voor culturele samenwerking gekregen en heeft ze haar grote inspiratie gegeven om bruggen van respect, liefde en eenheid te bouwen tussen mensen met verschillende achtergronden en spirituele tradities. Dit heeft Rasha op het pad van werveling gebracht, ook wel derwisjdans of soefidans genoemd. Door deel te nemen aan de Dervish In Progress training is ze nu ook een erkend instructeur die haar kennis met alle invloeden en inspiratie deelt tijdens haar lessen en workshops. Door te wervelen en de invloeden die Rasha met zich meedraagt, weet ze de emoties van anderen te raken. Rasha voelt zich vrij en verbonden als ze wervelt. Toen ze begon was het voor haar eigen verlangen, maar na het eerste jaar transformeerde ze en wilde ze niets liever dan het delen met anderen. Ruimte bieden om de stilte in iedereen te ervaren en te verbinden.

Daniël Moazeni:
Daniel Moazeni werd geboren in 1998 in Isfahan, Iran. Op vierjarige leeftijd begon hij het Perzische instrument om de Tar te bespelen. Hij begon zijn studie in 2012 aan de Music High School of Isfahan terwijl hij studeerde bij Maestro Hossein Alizadeh en Houshang Zarif Basics of Composition and Tar. Als Tar-speler en componist heeft hij vele concerten gegeven met diverse ensembles in Teheran, Isfahan, Shahre-Kord Yazd en Neyshabour (Mashhad). In 2014 richtte hij het Nafis Ensemble op. Als componist heeft hij stukken gecomponeerd voor het Kamerorkest van Teheran en het Nationaal Orkest van Isfahan. Na zijn afstuderen aan de middelbare school verhuisde hij naar Oostenrijk en studeert sinds 2017 een bachelorstudie in muziekcompositie bij Carola Bauckholt aan de Anton Bruckner-universiteit in Linz, Oostenrijk. In 2018 had hij een radiogesprek over de compositorische interactie van Perzische en Europese muziek en cultuur. Als solist en componist trad hij op op muziekfestivals van Berlijn, Krems, Linz, Boedapest en de Contemporary Music Competition van Bologna, Italië met “Silkroad”, “Nafis Ensemble”, “WorldMusic Quartett”, “Ensemble Airborne”, “Kölner Schlagquartett”, Trio Sheek & SolterPlus Ensemble. 2019 won hij de Prijs van “Die sieben Leben des Maximilian Festival”.

Aanvang: Zaterdag 17 juni, 20:00 uur – 22:00 uur (deur open 19:30)
Organisatie & meer info: PeaceConcerts
Locatie: Universel Mural Hassil
Aanmelden: Koop hier je tickets.
Kosten: Early bird 20,- , voorverkoop € 25,- ,aan de deur € 30,-