ABC workshop in de LENTE : ADEM – BEWEEG – CONNECT

We starten met oefeningen volgens de ABC methode (Adem, Beweeg en Connect). Deze methodiek wordt in combinatie met meditatie en klank toegepast om de stroom van energie in ons beter te laten stromen. De Lever en de Galblaas zijn de orgaansystemen die in deze cyclus het meest actief zijn. Beweging zorgt voor een vrijere stroom van energie waardoor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid verbetert. Het voorjaar brengt ons meer zonlicht en de daglengte neemt in hoog tempo toe en zet ons aan tot meer activiteit. Van alle vijf elementen is dit het begin van alle cycli. Het element Hout, yang energie, is in deze fase volop aanwezig. Het is de tijd van geboorte, vernieuwd leven, creatieve energie. We kunnen vooral groeien en ontwikkelen in ons leven en nieuwe stappen zetten in een opwaartse beweging.

In het tweede gedeelte van dit programma voeren we een sjamanistische reiniging en een ritueel uit.

De windrichtingen worden aangeroepen in verbinding met de voorouders en alle natuurelementen voor bescherming, ondersteuning, heling en voorspoed. Bij droog weer en weinig wind zal dit buiten plaatsvinden. Het ritueel is altijd in afstemming met de spaceholders Jimmy en Katya en alle deelnemers van de groep. Het thema zal tijdens de workshop nader worden uitgelegd.

We sluiten af met een warme klankreis met verschillende wereldinstrumenten. De klanken en vibraties die op je inwerken nodigen je uit om in het NU te zijn en te blijven, waarbij transformatie op een dieper niveau kan plaatsvinden. Je kan het als een innerlijke reis ervaren die via een diepe ontspanning jou naar je oorsprong en de krachtige stroming van het Hout element brengt.

Begeleider Jimmy Fredriksz is in de jaren negentig opgeleid door de school voor Sjamanisme en praktiseert tot op heden. Hij is meer dan 30 jaar klanktherapeut en tevens Shiatsu therapeut. Katya is 21 jaar acupuncturist, gespecialiseerd in Japanse meridiaantherapie en tevens ademtherapeut en bewegingsdocent. De laatste vier jaar volgt zij de kaderopleiding voor Sjamanistische healings en rituelen.

Kom warm en comfortabel gekleed. Neem zelf een matje, kussentjes en een dekentje mee. Tussendoor zijn er korte pauzes en wordt er gezorgd voor thee en sap met wat lekkers.

Aanvang: Zaterdag 8 april, 14:00 uur tot 17:00 uur
Organisatie: praktijkenso.nl
Locatie: Universel Murad Hassil
Aanmelden: info@praktijkenso.nl
Kosten: € 55,-

Kom warm en comfortabel gekleed. Neem zelf een matje, kussentjes en een dekentje mee. Tussendoor zijn er korte pauzes en wordt er gezorgd voor thee en sap met wat lekkers.