Lezing Marc Siepman ism de Katwijkse Duurzaamheid Week

Marc Siepman geeft sinds 2013 lezingen en cursussen over de bodem, biodiversiteit, permacultuur, geefeconomie en systeemdenken. Hij vertaalde drie boeken over de bodem en is momenteel zelf een boek aan het schrijven.
Vrijwel alle biomassa op Aarde wordt door planten, bomen, algen en cyanobacteriën geproduceerd. Al het andere leven op Aarde is daarvan afhankelijk. Tijdens deze lezing vertelt Marc over het belang van deze biomassa voor een gezonde, levende bodem en de rest van de biodiversiteit. Ook vertelt hij waarom biodiversiteit belangrijk is en hoe wij deze kunnen beschermen en vergroten. Met name het belang van schimmels voor de gezondheid van de gehele biosfeer wordt de laatste jaren steeds duidelijker, dus voor deze wonderlijke organismen is ruim aandacht. Juist nu eigenlijk alles in crisis is, valt er veel te leren van de werking van ecosystemen. Het zijn complexe, zelforganiserende, veerkrachtige samenlevingen die een hoopvolle boodschap voor ons hebben in deze moeilijke tijden. Nu moeten we nog leren luisteren naar hun verhaal.

Aanvang: Woensdag 12 oktober, 20:00 uur tot 22:00 uur
Organisatie: Bewust aan de Kust
Locatie: Universel Mural Hassil
Tickets: koop hier uw ticket
Kosten: € 3,00