Ananta “Dat wat een begin heeft maar geen einde”

Emmy Storms – viool (winnares Grachtenfestival prijs)
Lenneke van Staalen – Indiase viool
Cynthia Liem – piano
Heiko Dijker – tabla

Ananta verbindt twee klassieke muziekculturen met elkaar en creëert daarmee een uniek geluid en oeuvre.
Het kwartet brengt een wervelende en grensoverschrijdende interactie tussen westerse gecomponeerde klassieke muziek en Indiase geïmproviseerde klassieke muziek, en alles wat daar tussenin kan bestaan: Ananta vertolkt onder anderen werken van Ten Holt, de Falla, Mussorgsky en ter Veldhuis, Indiase raga’s en tabla repertoire. Uiteraard op geheel eigen wijze.

Emmy Storms: ‘Muziek maken is het leukst met andere mensen. En met die mensen bedoel ik zowel medemusici als publiek. Beiden kunnen je inspireren en zorgen voor een mooier resultaat. Het contact maken met anderen zorgt voor de mogelijkheid tot uitwisseling. Het wordt één geheel van mensen die allemaal evenveel meegezogen worden door de geweldige kracht van de muziek, en allemaal bijdragen tot de sfeer die er ontstaat.’
In een tijd waarin samenzijn en live interactie niet vanzelfsprekend zijn, maar meer dan ooit waardevol en belangrijk, wil Ananta haar liefde voor de muziek weer delen met het publiek, in live setting. Om mensen te beroeren, te betrekken en te laten genieten.

Bekijk de video.

Aanvang: Woensdag 29 december, 15:00 uur
Organisatie: Heiko Dijker – Music Sphere Productions – 06 2280 1775
Locatie: Universel Mural Hassil
Tickets: heikodijker.com/tour
Kosten: € 20,-