Opstellingen avond

Stroomt het nog?

Het kan zijn dat het niet meer zo stroomt van binnen of dat je steeds weer tegen hetzelfde thema aan loopt. Dit kan je in de weg staan je volle potentie te leven. Een opstelling kan dan uitkomst bieden. Het maakt het onzichtbare zichtbaar en brengt beweging. Wat ruimte geeft voor persoonlijke groei. En wellicht voor jouw volgende stap.

Een opstelling is een methodiek die dynamieken zichtbaar maakt en inzicht geeft in je (belemmerende) patronen. Dit wordt steeds bekender, misschien heb je er al eens van gehoord. We kijken niet alleen naar jou, maar ook naar het systeem waarin je je begeeft. Dit systeem kan je familie zijn, je gezin, maar ook je werkomgeving.

Tijdens deze avond gaan we hiermee aan de slag. Je kunt een vraag inbrengen of als representant meedoen. Als inbrenger wordt jouw vraag onderzocht aan de hand van een opstelling. Daarbij zullen representanten -al dan niet- gevraagd worden deel te nemen aan de opstelling. De ervaring leert dat een representant veel leert en ervaart van de vragen van de inbrengers. Ook al doe je zelf geen opstelling, erbij aanwezig zijn kan al heel helend zijn.

Systemisch werk

Het verleden werkt door in de toekomst. Dit kun jij in het NU ervaren, in hoe het wel of juist niet stroomt. Dit noemen we het symptoom van de onzichtbare onderstroom: de plek waar familiedynamieken, die generaties teruggaan, samenkomen. Het onderzoeken van wat zich daar afspeelt, welke dynamieken zich ontwikkeld hebben, is wat we met opstellingen doen. Met als doel om de patronen te herkennen en te doorbreken, en zo de orde te herstellen. Wat leidt naar meer balans en levensgeluk. En zo meer ruimte voor het volgen van je eigen stroom.

Programma

We starten met een korte introductie, gevolgd door een meditatie/lichaamsoefening om te landen. Vervolgens gaan we aan de slag met de te behandelen thema’s van de vraaginbrengers aan de hand van opstellingen. Tussen de opstellingen is er een pauze. We sluiten de avond af met een meditatie en deelronde, waarin de integratie in gang kan worden gezet.
Voor de vraaginbrenger: Jij vertelt over jouw vraag en onderzoekt samen met mij wat er in de onderlaag speelt. Zo verdiepen we je vraag. Daarna doen we een opstelling met de belangrijkste personen of delen van jouw vraag (bijvoorbeeld verlangen, liefde of angst). Je kiest representanten en zij geven jou informatie over wat ze ervaren op de plek die ze hebben ten opzichte van jou. We kunnen ze vragen te bewegen, of jij kan zelf een beweging maken. Het zal je inzicht geven, verrassen, raken en kracht geven.

Voorbereiding

Of je nou een vraag inbrengt of als representant deel neemt, een voorbereiding is niet nodig. Neem vooral jezelf mee. Op de avond zelf word je goed begeleid en houd je altijd zelf de regie in wat je wel en niet wil vertellen of laten zien. Zo creëren we samen een veilige omgeving, waarin je volledig welkom bent. Met alles wat er is.

Deelname

Wanneer je wilt groeien en een ander perspectief wilt krijgen op je uitdagingen. Je ontmoet gelijkgestemden, er is veel herkenning tijdens elkaar ontwikkelingsproces.
Als inbrenger kun je een vraag inbrengen over thema’s als: uitdagingen in relaties, familie, werksituaties, maar ook mag je nieuwsgierigheid een reden zijn om te komen.
Twijfel je of dit iets voor je is? Bel of mail gerust, dan kijken we samen of het past. Mocht je hier behoefte aan hebben, dan kunnen we een sessie plannen vóór de opstellingenavond om je vraag helder te krijgen. Mocht je een groep nog te spannend vinden, dan ben je ook welkom voor individuele begeleiding of -opstelling.

Over de begeleiders

De opstellingen worden begeleid door Marielle Ravensbergen & Inge Kroese
Beide zijn gefascineerd door de magie en helende werking van systemisch werk.
Ze zijn opgeleid door Phoenix Opleidingen en hebben inmiddels diverse opstellingen begeleid. Zo volgden ze de afgelopen jaren diverse opleidingen, o.a. in systemisch werk, persoonlijk leiderschap en de karakterstructuren.

Aanvang: Donderdag 5 september van 18:30 tot 22:00 uur
Organisatie: Yuna ~ Begeleiding & Ontwikkeling
Locatie: Universel Murad Hassil
Aanmelden: Marielle Ravensbergen
Meer informatie: 06-51197173
Kosten:
Vraag inbreng: € 80,-
Representant: € 40,-