SOUND & SILENCE by Chris Hinze & Ton Akkermans

LIG/ ZIT CONCERT MET FLUIT VIRTUOOS CHRIS HINZE EN KLANKSCHALEN, GONGS & BELLS FENOMEEN TON AKKERMANS

Chris Hinze: ‘Regelmatig krijg ik verzoeken van mensen, die mijn concerten of cd’s beluisteren, waarom ik nooit concerten organiseer, waarbij je heerlijk kunt liggen om zo de muziek nog beter tot je toe te laten’.

Bij mijn huidige concert ‘From Tibet To New York – Improvisations from Baroque to Jazz to World Music’, waarbij klankschalen een prominente rol spelen, kreeg ik wederom diverse vragen over dit onderwerp. Wat ik ook veel hoorde was dat, ondanks de prachtige beelden, die ik, gemaakt tijdens mijn lange reizen, liet zien, men vaak luisterde met gesloten ogen. Op deze manier luisteren geeft kennelijk een andere dimensie.

Aangezien ik met mijn grote concert tournees binnenkort stop leek het me een goede reden om samen met Ton Akkermans op 23 juni in de prachtige Soefitempel in Katwijk, waar ik onlangs heb gespeeld voor een uitzinnig publiek, mijn eerste “lay down” concert te geven. Mensen kunnen horizontaal genieten van Sound & Silence. Wel graag een matje of kussen meenemen. Voor diegene die liever zit, zijn er stoelen beschikbaar. Bij bestelling ticket(s) kunt u voorkeur aangeven.

Chris Hinze: fluitist, producer, componist en wereldreiziger. Nederlands meest gelauwerde muzikant met meer dan 80 cd’s op zijn naam. Ooit begonnen als jazzpianist, studeerde hij aan het conservatorium in Den Haag en won een studiebeurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Hinze heeft diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Beethoven Award, Prix d’Italia. Ook ontving hij 3 Edisons. De afgelopen jaren gaf hij multimedia concerten, gemaakt aan de hand van zijn vele reizen.

Ton Akkermans: klankschalen, gongs en bells specialist. Akkermans bespeelt onder andere de grote plaat gong, een mix van tamtam en gong/klankbuizen, waarvan de langste bijna 2 meter lang is. In combinatie met bells, cimbalen, triangels en fosforbronzen en klankstaven. Al deze instrumenten zijn door hemzelf met de hand gesmeed. Zowel Hinze als Akkermans treden wereldwijd op.

Aanvang: Vrijdag 23 juni, 20:00 uur
Organisatie: Jet Parlevliet – jetenzo.nl, jet@jetenzo.nl
Locatie: Universel Murad Hassil
Aanmelden: koop hier uw ticket.
Kosten: € 45,-