Eéndaagse pelgrimswandeltocht

Pelgrimeren is een oud gebruik. Voor kortere of langere tijd weg uit het dagelijkse leven, om je te bezinnen op dat wat het dagelijkse overstijgt. Het doel van een pelgrimstocht is veelal een heilige plaats, vaak verbonden met een persoon of gebeurtenis. Op 18 mei nemen we een dag te tijd, om vanuit het soeficentrum in Den Haag (AP) te lopen naar de Soefitempel in Katwijk aan Zee.
De soefimysticus en musicus Hazrat Inayat Khan had in 1922 een bijzondere ervaring in de vallei naast de Soefitempel. Hij noemde het Murad Hassil (‘wens vervuld’). Sindsdien is het een plaats voor inspiratie en contemplatie – verbonden met diepe verlangens, vragen en wensen, die in ons leven een rol spelen. De dag zal in het teken staan van loslaten van het dagelijkse, natuur, samenzijn en verbinding. Wandelend onderweg zijn is bij uitstek een manier voor loslaten en vernieuwing. De tocht wordt begeleid door Saki Lee, Sipko den Boer en Kadir Troelstra.
De tocht duurt de hele dag (afstand ca 17 km). We lopen de stad uit door park en duin, richting Katwijk aan zee. Onderweg houden we zo nu en dan een pauze voor eenvoudige oefeningen, contemplaties, en natuurlijk voor ontspanning en samenzijn. Bij de Soefitempel is er de gelegenheid om in de vallei naast de tempel, in stilte, de tocht af te ronden. In het Wakilhuis naast de tempel, sluiten we de dag af onder het genot van een hapje en drankje. Vandaar kun je met het OV weer naar huis (voor enkelen bestaat de gelegenheid mee terug te rijden naar Den Haag).
We verzamelen om 10 uur in het Soeficentrum in Den Haag (Anna Paulownastraat 78) voor koffie en uitleg over de tocht. Om 11 uur gaan we op pad. Verwachte aankomsttijd is 16.30 uur, ijs en weder dienende; een pelgrimstocht ontrolt zich, niets staat vast. J
® Een goede wandelconditie en degelijke wandelschoenen zijn zeer gewenst.
® Graag zelf lunch en drinken meenemen voor onderweg.
® De kosten bedragen € 10,-. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max 25). Aanmelden kan
door een mail te zenden aan soefihuis.haarlem@gmail.com. Ook voor vragen kun je daar terecht.

Aanvang: Donderdag 18 mei, 10:00 – 17:00 uur
Organisatie: Soefihuis Haarlem
Aanmelden: soefihuis.haarlem@gmail.com (max. 25 deelnemers)
Kosten: 10,-