Chris Hinze presents: ‘CRAZY Young MEN 2.0 in Concert’ From Tibet to India

IMPROVISATIONS from BAROQUE to JAZZ & WORLDMUSIC

Muziek dat niet alleen het oor streelt, maar ook de ziel.

Dat is wat de heren voor ogen staat. Chris Hinze en Peter van Deerse hebben zowel een klassieke als een jazz background terwijl Ton Akkermans een virtuoos is op het gebied van ‘KLANK’ improvisaties . Het is dus niet verwonderlijk dat bijvoorbeeld van Deerse tijdens het concert met een klassiek SOLO stuk komt of Hinze juist gaat soleren met behulp van elektronische apparatuur en Akkermans juist een geweldige performance geeft met zijn Gongs, klankschalen en bells.Ras muzikanten, soms uitbundig en soms introvert maar altijd boeiend!

Chris Hinze: fluitist, producer, componist en wereldreiziger.

Nederlands meest gelauwerde muzikant met meer dan 75 cd’s op zijn naam. Ooit begonnen als jazz pianist studeerde hij fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won een studiebeurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. In de jaren 70 werd hij bekend met zijn Baroque/jazz albums waarmee hij internationale bekendheid verwierf. Kort daarna startte hij met de Chris Hinze Combination, een jazz rock fusion combinatie waarmee hij op het jazzfestival in Montreux de Int. Persprijs ontving. Hinze heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder de Beethoven Award, Prix d’Italia. Ook ontving hij 3 Edisons en een nominatie.

Al ruim 50 jaar timmert hij op geheel eigenzinnige wijze aan de weg, gedreven om mooie dingen te maken. Hij verkende vele ritmes, stijlen en culturen. Zijn muzikale uitspattingen hebben dan ook altijd voor de nodige verwarring gezorgd. Kiezen voor een richting is hem vreemd. Zo speelde hij o.a. met Reggae legende Peter Tosh, maar ook met de Tibetaanse Gyuto monks. Naast de ‘Chris Hinze Combination’ tours legde hij zich de laatste 10 jaar, geïnspireerd door zijn reizen, meer en meer toe op het geven van Multimedia Solo Theater concerten. “Incredible India” was tot nu zijn laatste grote concert tour.

Met ‘ IMPROVISATIONS from BAROQUE to JAZZ & WORLDMUSIC’ slaat hij wederom een verrassende weg in.

Peter van Deerse: gitarist/componist

Hij startte zijn opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam met als hoofdvak klassiek gitaar. In Tilburg voltooide hij zijn studie. Na een tussenjaar geïmproviseerde muziek gitaar te hebben gestudeerd stapte hij over naar het Koninklijk Conservatorium te Den Haag om daar zowel de hoofdvakken AMV als schoolmuziek in een verkort traject af te ronden.

Naast het uitvoeren van voornamelijk barok-, Spaanse- en Latijns Amerikaanse muziek is het zijn passie om zelf muziek te componeren en daarop natuurlijk te improviseren. Zijn muziek noemt hij Inner World Music.

Ton Akkermans: klankschalen en gongs specialist.

Akkermans bespeelt o.a. de grote plaat gong, een combinatie van tamtam en gong/klankbuizen, waarvan de langste bijna 2 meter lang is. Een combinatie van klankschalen, bellen, cimbalen, triangels en fosforbronzen, ijzeren/titanium klankstaven. Al deze instrumenten zijn door hemzelf met de hand gesmeed. De oogverblindende, grote gouden plaat gong centraal op het podium symboliseert bijv. de zonnekracht. Al met al een spektakel voor het oog, voordat er nog maar een noot gespeeld is. Tijdens de succesvolle theatertour ‘Sun Wind Rain Water & Corn’ 2013/2014 maakte Akkermans het meeste indruk op het publiek getuige de vele reacties na afloop van het concert en de talloze mails daarna. De intensiteit van het spel van Akkermans boeide Hinze dermate dat een verdere samenwerking niet kon uitblijven.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

Met een combinatie van adembenemende videobeelden (vertoond op een groot scherm) inventief en virtuoos fluitspel van Chris Hinze, magische gitaarklanken van Peter van Deerse en de indringende klankschalen van Ton Akkermans wordt dit Theater Concert ingenieus samengesmeed tot een boeiend geheel in de prachtige soefitempel “Universel” in Katwijk aan zee.

Aanvang: Zaterdag 25 maart, 19:00 uur tot 21:30
Organisatie: Jet Parlevliet – jetenzo.nl
Locatie: Universel Murad Hassil
Aanmelden: jet@jetenzo.nl
Kosten: € 35,-