VIER DE WINTER met Jimmy Fredriksz en Katya Polhaupessy

DE WINTER IS HET SEIZOEN VAN RUST EN HERSTEL

Na een wervelende herfst is het winterseizoen in januari in volle gang. We hebben afscheid genomen van al het overbodige. Het levendige, yang energie, lijkt compleet verdwenen. In deze fase is het element Water, yin energie, volop aanwezig en kunnen we rusten en herstellen.

Met lichaamswerk, Do-In, Qigong en vrije dans, bewegen we ons moeiteloos als water. De energie van Water is soms zacht en soms woest. De ABC methode (Adem, Beweeg en Connect) wordt gebruikt om zachter te stromen en energie te sparen. Onze oerenergie zetelt in dit element. We keren naar binnen, diep in onszelf, in de oorsprong, in afwachting van een nieuwe cyclus die komen gaat: de lente. Nu komen we tot rust, keren we ons naar binnen en is het tijd om te dromen over je plannen en toekomst, nieuwe mogelijkheden. Dit vraagt om wilskracht en aanpassing in het leven, met de stroom meebewegen. De orgaansystemen van dit element zijn de Nieren en de Blaas.

In het tweede gedeelte van het programma zullen we gezamenlijk een reiniging en een ritueel doen.
Vooraf worden de windrichtingen aangeroepen in verbinding met de voorouders en alle natuurelementen voor bescherming, ondersteuning, heling en voorspoed. Bij droog weer en weinig wind zal dit buiten plaatsvinden. Het ritueel is altijd in afstemming met de spaceholders Jimmy en Katya en alle deelnemers van de groep. Het thema zal tijdens de workshop nader worden uitgelegd.

We sluiten af met een warme klankreis met verschillende wereldinstrumenten. De klanken en vibraties die op je inwerken nodigen je uit om in het NU te zijn en te blijven, waarbij transformatie op een dieper niveau kan plaatsvinden. Je kan het als een innerlijke reis ervaren die jou via een diepe ontspanning naar je oorsprong en de stilte brengt.

Jimmy is in de jaren negentig opgeleid door de school voor Sjamanisme en praktiseert tot op heden. Hij is meer dan 30 jaar klanktherapeut en tevens Shiatsu therapeut. Katya is 21 jaar acupuncturist, gespecialiseerd in Japanse meridiaantherapie en tevens ademtherapeut en bewegingsdocent. De laatste drie jaar volgt zij de kaderopleiding voor Sjamanistische healings en rituelen.

Neem zelf een matje, kussentjes en een dekentje mee. Tussendoor zijn er korte pauzes en wordt er gezorgd voor biologische thee en sap met wat lekkers.

Aanvang: Zondag 15 januari van 14:00 uur tot 17:00 uur
Organisatie: Jetenzo
Locatie: Universel Murad Hassil
Aanmelden: info@praktijkenso.nl
Kosten: € 50,-