Sufi Way: Zikr

De zikr wordt geleid door Marjolein Mabelis. Het thema van de zikr is het hart.

Zikr is een vorm van meditatie uit de soefi-traditie. Het woord ‘zikr’ betekent letterlijk ‘je herinneren’, d.w.z. herinneren wat je oorsprong is. Je wendt je met je hele wezen tot de ene, binnen je en buiten je. Zingend, meestal met ondersteuning van een of meer instrumenten (wij gebruiken een draagbaar z.g. ‘Indiaas’ harmonium) herhalen we een devotionele of mantra-achtige tekst op een specifieke toonladder. Soms is er geen tekst en herhalen we alleen de melodie. Er zijn, qua vorm, verschillende tradities; van ritmisch, met begeleiding van trommels, tot traag en melodieus. De Sufi Way kent een rijke traditie van melodieuze Zikr melodieën; sinds Sufi Inayat Khan deze meditatievorm naar het westen bracht heeft elke volgende Pir nieuwe melodieën aan de traditie bijgedragen.

Aanvang: Donderdag 24 november, 20:00 – 21:00 uur
Organisatie: Sufi-Way Associated Programs
Aanmelden: Marjolein Mabelis (celebrant@sufiway.nl 06-16024473)
Kosten: vanaf € 7,- (ivm kosten huur en reiskosten zikr leiders)