De Kracht van Vergeving

“WIE NIET KAN VERGEVEN, SLUIT ZIJN HART”, INAYAT KHAN

Tijdens deze dagen kunnen we ervaren dat vergeving werkelijk een kracht is, die ons hart weer kan openen. En daardoor bevrijden we in de eerste plaats onszelf!

Iemand anders of jezelf vergeven is niet makkelijk en vraagt tijd en moed. Je kunt niet vergeven totdat je dat wilt. En alleen jij weet of en wanneer je kunt vergeven. Dat moet een persoonlijke keus zijn die in vrijheid is genomen. Ook om vergeving kunnen vragen is een proces dat veel kanten heeft en tijd vraagt.

Vergeven is niet het ontkennen, maar juist erkennen wat is gebeurd en daardoor het ‘verhaal’ en de pijn achter je te kunnen laten.
Verzoening met wat is geweest verzacht de pijn die we vaak al lang met ons meedragen. Zowel vergeven als vergeving krijgen werkt bevrijdend. Het helpt om weer anders in het leven te gaan staan, los van bitterheid of wrok.

Naast o.a. (schrijf)oefeningen en geleide meditaties zullen we mediteren en in stilte wandelen in de duinen en langs het strand van Katwijk. De periodes van stilte hebben een heilzaam effect op een proces van loslaten en opnieuw beginnen, met een geopend hart!

Deze workshop kon vanwege Corona al 2 jaar niet doorgaan op Terschelling. Degenen die zich daarvoor hadden opgegeven hebben tot 1 januari voorrang bij plaatsing.

Aanvang: Donderdag 26 mei 15:00 uur (aankomst vanaf 14:00 uur) tot zondag 29 mei na de lunch
Organisatie: zenspirit.nl
Locatie: Universel Mural Hassil
Meer informatie en aanmelden: zenspirit.nl

Foto: Marianne Kakuon