Yin Yoga met Jan Kraaijenoord

Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. Yin yoga is een langzame en meditatieve vorm van yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Met rustige houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden; 1 tot 8 minuten.

Met de Yin yoga houdingen wordt voornamelijk het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd. Het bindweefsel ondersteunt, verbindt en beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur en houdt de gewrichten soepel. Het actiever maken van bindweefsel is op een positieve manier werken aan het (subtiele) lichaam en verhoogt daarmee de weerstand en de weerbaarheid.

Hoewel het een rustige vorm van yoga is, is het toch een intensieve manier omdat de houdingen lang worden aangehouden. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen. Het zelf herstellend vermogen wordt versterkt.

Yin yoga heeft een rustig karakter en is voor iedereen geschikt. De lessen zijn juist zo lekker doordat je niet heel intensief hoeft te bewegen maar juist de tijd kunt nemen. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uitdaagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind (fulness). Tevens is Yin yoga uitermate geschikt voor alle soorten sporters. Een vitaal bindweefsel voedt de spieren en de pezen en vangt zeer effectief “klappen” op, denk aan knieën en enkels.

In een zin: Yin yoga zorgt voor een flexibeler en uiteindelijk ook sterker lichaam en Innerlijke stilte.
Uit het hoofd, in het lichaam. Door de houdingen je lichaam gewaar worden en zo een connectie maken tussen “denken” en “voelen”.

Jan Kraaijenoord is gediplomeerd Yin Yoga docent en heeft een ruime ervaring op het gebied van Yin yoga, adem coaching en koude training.

Aanvang: Iedere dinsdagavond 19:00 uur tot 20:30 uur vanaf september
Organisatie: Jan Kraaijenoord, 06-50240345
Locatie: Universel Murad Hassil
Aanmelden: Stuur een bericht aan Jan: 06-50240345
Kosten: Losse les € 15,-.  10 rittenkaart € 115,-