Filmavond: “COMMON GROUND”

De documentaire film ‘Common Ground’ brengt de voorvechters van de duurzame voedsel beweging in beeld die laten zien dat de gezondheid van de bodem laag waarin ons eten groeit cruciaal is. Ze vertellen wat de voordelen van regeneratieve landbouw zijn op de kwaliteit van ons eten, de aarde en daarmee ons welzijn. Maar de filmmakers onthullen ook de giftige praktijken binnen voedselsystemen, vervuiling, misbruik, geld, macht, politiek.

Een leerzame film van de makers van “Kiss the Ground” (te zien op Netflix) waarin wetenschappers en betrokken beroemdheden al lieten zien hoe de gezondheid van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van de planeet. Het maakt niet uit welke lifestyle je nu hebt, we hebben allemaal de kwaliteit van ons eten te danken aan de goede voedingstoffen in de bodem. De staat van de bodem, de voedselrijkheid neemt alarmerend af. De hoeveelheden proteïnen, calcium, ijzer, vitamine C, etc zijn veel lager aanwezig dan 30 jaar geleden.

Aanvang: Dinsdag 23 april, 19:30 uur tot 21:00 uur, inloop 19:00
Organisatie: Bewust aan de Kust, jet@jetenzo.nl
Locatie: Universel Mural Hassil
Tickets: koop hier uw gratis ticket
Kosten: Gratis