Open soefidag: De dans van de ziel

De ziel danst wanneer zij wordt gevoed door de batterij van het oneindige leven.

Inayat Khan

 

We leven in een wereld waarin veel gebeurt. Momenten van grote schoonheid en oorlogen en natuurrampen wisselen elkaar af. Vaak weten we niet hoe we daarop moeten reageren. Is je hart openen voor schoonheid niet je ogen sluiten voor de ellende in de wereld? Of kan het zijn als de voeding van de batterij waardoor we het leven beter aankunnen?

Hazrat Inayat Khan – de stichter van het universeel soefisme – leert ons dat het eerste doel in ons leven is om meer levend te worden, om onze ziel, ons diepste zelf te voeden vanuit de bron van het oneindige leven. Als we steeds zoeken naar de verbinding met die bron, dan creëren we de mogelijkheid dat onze ziel gaat dansen. Dat we schoonheid en vreugde gaan uitstralen en er zo hemelse schoonheid op aarde komt. Op die manier kunnen we ieder op onze eigen manier licht brengen in deze gebroken en ook wonderschone wereld.

Op deze soefidag gaan we op zoek naar mogelijkheden om onze ziel te voeden. Om ons te openen voor ons diepste zelf en ons vandaaruit te openen voor en te handelen in de wereld om ons heen.

De dag vindt plaats in de prachtige en inspirerende soefitempel, Universel Murad Hassil in Katwijk. Neem gerust een introducé mee, want we willen graag het universele gedachtengoed verder uitdragen. Een gedachtengoed dat alle religies en boodschappers respecteert en eert.

Aanvang: Zaterdag 16 maart, 10:00 uur tot 17:00 uur
Organisatie: Soeficentrum Regio Utrecht (SRU) samen met Soefi Ontmoeting Nederland (SON)
Kosten: € 45,- (inclusief eenvoudige lunch)
Informatie en aanmelden: Sakya van Male (sakya.vanmale@ziggo.nl, 06-11599795).

Aanmelding alleen per mail. Liefst zo snel mogelijk, in elk geval vóór 2 maart 2024.

Je opgave is definitief als je ook het inschrijfgeld hebt overgemaakt op banknummer: NL50 INGB 0008 3808 90 t.n.v. Stg Soeficentrum regio Utrecht o.v.v. soefidag 2024.

Voor leden van SRU mogen financiën nooit een belemmering zijn om te komen. Neem gerust contact op met Shanawaz van Roosmalen (fransvanroosmalen@kpnplanet.nl) als je hierover een vraag hebt.